Minilening zonder BKR

Het is tegenwoordig mogelijk om verschillende soorten kredieten af te sluiten. Toen vroeger mensen naar de bank stapten om een lening af te sluiten ging het steevast over een groot bedrag. Dat bedrag was nodig om enige tijd wat financiële ademruimte te hebben of om bijvoorbeeld een niet onaanzienlijke investering te doen. Door de jaren heen is er op dat vlak echter veel verandert. Mensen gaan niet meer uitsluitend lenen voor een groot bedrag, maar hebben ook de mogelijkheid om een klein beetje geld te lenen. Wat dat betreft biedt de minilening eigenlijk de perfecte oplossing. Dit krediet kan snel en eenvoudig worden afgesloten en voorziet je meteen van dat bedrag dat je nodig hebt, althans bijna.

Beperkingen van de minilening 

Vooraleer verder in te gaan op de mogelijkheden waar mensen met een BKR codering over beschikken is het belangrijk om je een goed beeld te geven van de mogelijkheden die zijn verbonden aan de minilening. In eerste instantie is het namelijk zo dat deze lening aanzienlijk is beperkt in omvang. Tienduizend euro lenen met een minilening kan bijvoorbeeld niet. Een bedrag van een kleine duizend euro lenen is dan weer wel mogelijk. Over het algemeen is dit het bedrag waarop het plafond wordt ingesteld. Sommige kredietverstrekkers laten het toe om 1250 of zelfs 1500 euro te lenen, maar zij zijn eerder regel dan uitzondering. Hou er daarnaast ook altijd rekening mee dat de minilening slechts een kortlopende financiering betreft. Met andere woorden, je dient het geleende bedrag inclusief de verschuldigde kosten terug te betalen binnen een periode van amper 30 dagen. Lukt dat niet, dan krijg je te maken met een zeer aanzienlijke boete. Hou hier dan ook altijd rekening mee vooraleer een minilening af te sluiten, zeker indien je reeds over een BKR codering beschikt.

Minilening zonder BKR afsluiten 

Wettelijk gezien zijn banken niet verplicht om een toetsing bij het BKR uit te voeren wanneer het gaat om een schuld van minder dan 1000 euro. Dat maakt het bijvoorbeeld mogelijk voor kredietnemers om de limieten van de creditcard in de praktijk toe te passen. Hetzelfde geldt voor de minilening. Tot een bedrag van 1000 euro zijn banken niet verplicht om ook maar enige controle uit te voeren, alleen is het probleem dat gewone banken een dergelijke financiering niet aanbieden. Indien je snel nood hebt aan een klein, extra bedrag op je bankrekening zal je dan ook steevast een beroep moeten doen op de diensten van een alternatieve financiële instelling. Zij hebben de mogelijkheid wel om een kleine lening af te sluiten en zullen daarvoor doorgaans geen enkele financiële controle verrichten. Een klein beetje geld lenen zonder BKR is dan ook in dit geval perfect mogelijk.

Een klein beetje geld lenen kan altijd 

Bovenstaande zegt het eigenlijk al, ook al beschik je over een BKR codering, het is steeds mogelijk om een klein geldbedrag te lenen. Hou er wel rekening mee dat alternatieve financiële instellingen een kostprijs in rekening brengen die vele malen hoger is in vergelijking met klassieke banken. Kan je dit bedrag niet betalen, dan zal dat resulteren in een hoge boete die er voor kan zorgen dat je minilening opeens wel heel erg duur wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *