Lening aanvragen zonder BKR toetsing

Een lening aanvragen zonder BKR toetsing is voor veel mensen geen mogelijkheid, maar een absolute noodzaak geworden. Steeds meer mensen hebben namelijk te kampen met schulden waar ze geen uitweg voor vinden en dan is geld lenen bij een gewone bank uiteraard geen optie meer, in tegendeel. Alternatieve financiële instellingen kunnen je in een dergelijke situatie gelukkig wel helpen om alsnog een extra bedrag op je rekening te ontvangen. Meer weten? Aarzel dan niet langer en ontdek snel meer over een lening aanvragen zonder BKR toetsing!

Wat is een BKR toetsing precies? 

Het zogenaamde Bureau Krediet Registratie is een instelling die toezicht houdt op de schulden van Nederlanders. Wanneer je als (potentiële) kredietnemer over een bepaalde openstaande schuld bij een bank of ander aangesloten bedrijf beschikt zal dit altijd geregistreerd worden in een speciaal dossier. Dat dossier is vervolgens opvraagbaar voor banken waardoor zij kunnen bepalen of de persoon in kwestie al dan niet in staat is om bijvoorbeeld een lening af te lossen. Dit noemen we de BKR toetsing. Door middel van zo’n toetsing wordt meteen duidelijk of er eventuele schulden zijn en in welke mate er voor die schulden een regeling is getroffen. Lang niet alle financiële instellingen zijn echter bij het BKR aangesloten waardoor ook geld lenen zonder BKR vaak een mogelijkheid is.

BKR toetsing bij een minilening 

Eén van de eenvoudigste leningen op de financiële markt is de zogenaamde minilening. Dit type krediet biedt je de mogelijkheid om een relatief beperkt bedrag te lenen dat in de meeste gevallen is beperkt tot 1000 euro. Daarnaast werkt deze lening niet zoals de andere kredietvormen, in tegendeel. Je hebt immers geen maanden de tijd om het krediet af te betalen, maar beschikt gewoon over een periode van 30 dagen. Binnen deze periode dient het mini krediet niet alleen te zijn afbetaald, daarnaast moeten ook de kosten betaald zijn. Deze kosten vormen het belangrijkste minpunt van de minilening. Omwille van de korte looptijd is het namelijk zo dat er geen periodieke intrest kan worden aangerekend, maar dat er in tegenstelling gewoon één keer een vast bedrag wordt aangerekend. Die opstartkost kan tot 20 procent bedragen van het bedrag dat je wenst te ontvangen, dus hou daar zeker en vast rekening mee!

Veel geld lenen zonder BKR

Er bestaat tot slot eveneens een mogelijkheid om een groot bedrag te lenen zonder dat er daarvoor een controle bij het BKR wordt uitgevoerd. Door middel van de onderhandse lening is het namelijk mogelijk om een krediet aan te gaan voor een relatief hoog bedrag. In tegenstelling tot bij de andere kredietvormen is het zo dat een onderhandse lening steevast wordt afgesloten tussen twee particuliere partijen. Dit kan dus familie zijn, een vriend of gewoon een kennis. Zolang deze persoon de mogelijkheid heeft om je geld te lenen kan er een onderhandse overeenkomst worden opgemaakt voor de lening. Wanneer je met andere woorden snel nood hebt aan een groot bedrag op je rekening en je geen beroep kan doen op de klassieke financiële instellingen, dan is de keuze voor de onderhandse lening nooit ver weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *