Kredietverstrekkers zonder BKR toetsing

Het is een vaak gehoord misverstand dat mensen denken dat alle kredietverstrekkers in Nederland zijn aangesloten bij het BKR. Dat is niet het geval. Alleen banken dienen verplicht een toetsing bij het Bureau Krediet Registratie uit te voeren vooraleer een lening te verstrekken, maar dat geldt niet voor alternatieve financiële instellingen. Zij beschikken over de mogelijkheid om een krediet te verstrekken (voor een bedrag naar keuze) zonder dat daarvoor een controle bij het BKR wordt uitgevoerd. Let wel, het feit dat er geen toetsing wordt uitgevoerd wil niet zeggen dat er geen controle plaats zal vinden van je financiële situatie, in tegendeel. Alleen wanneer de uitkomst van deze controle positief is zal je zonder probleem een krediet toegekend krijgen.

Voordelen van kredietverstrekkers zonder BKR toetsing 

Steeds meer mensen krijgen tegenwoordig te maken met bepaalde schulden waar ze niet meteen een uitweg uit vinden. Schulden zijn altijd vervelend, maar ze zorgen er verder eveneens voor dat je geen beroep meer kunt doen op bepaalde financiële mogelijkheden, zoals het afsluiten van een nieuwe lening. Banken gaan vooraleer een krediet toe te kennen altijd te rade  bij het BKR. Wanneer uit de zogenaamde toetsing dan blijkt dat je over een dossier beschikt vervalt de mogelijkheid om geld te lenen nagenoeg meteen. Dat is echter niet het geval indien je er voor kiest om een beroep te doen op een alternatieve kredietverstrekker. Zij zullen alleen een controle van je financiële situatie uitvoeren, maar zullen hun oordeel niet baseren aan de hand van een toetsing bij het BKR. Zelfs met schulden is het bij deze partijen met andere woorden perfect mogelijk om een krediet af te sluiten.

Nadelen van kredietverstrekkers zonder BKR toetsing

Bovenstaande klinkt voor zeer veel mensen natuurlijk als muziek in de oren, maar zijn er dan helemaal geen nadelen verbonden aan geld lenen zonder BKR? Jawel. Hoe interessant alternatieve kredietverstrekkers op het eerste zicht namelijk ook mogen zijn, je moet er altijd rekening mee houden dat de kostprijs die zij voor kredieten in rekening brengen behoorlijk veel hoger ligt in vergelijking met het tarief dat wordt aangerekend door banken. Dit is ook niet zo vreemd, want alternatieve kredietverstrekkers zijn zich er perfect van bewust dat vooral mensen met schulden een beroep doen op hun diensten. Hier dien je dan ook altijd rekening mee te houden.

Dus kan het?

Geld lenen zonder BKR is zoals je hebt kunnen lezen dus sowieso een mogelijkheid, alleen is het belangrijk om er rekening mee te houden dat dit niet altijd even interessant is. Mensen die reeds over bepaalde schulden beschikken die ze niet kunnen afbetalen doen er namelijk geen goed aan om zomaar een nieuwe put te maken om een bestaande te dichten, in tegendeel. Wanneer je graag een lening wenst af te sluiten en dat niet mogelijk is omwille van bestaande schulden kunnen we je dan ook alleen maar aanraden om eerst deze schulden af te betalen vooraleer een nieuwe put te creëren. Alleen op deze manier kan je er voor zorgen dat je op een dag terug over een gezonde financiële situatie beschikt die uitzicht biedt op een rooskleurige toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *