Hypotheek met BKR

Ieder jaar opnieuw gaan veel mensen op zoek naar een mogelijkheid om een hypotheek met BKR af te sluiten. Dat is niet meer dan normaal, want vastgoed is een bijzonder waardevolle belegging voor de toekomst. Daar tegenover staat echter dat mensen met een BKR codering veelal reeds over zeer aanzienlijke schulden beschikken waardoor ze eigenlijk niet zijn opgewassen tegen de voorwaarden die het afsluiten van een hypotheek met zich meebrengt. Omwille van deze reden en omdat de bank doorgaans het risico niet wil nemen is een hypotheek met BKR afsluiten bijzonder, maar dan ook bijzonder moeilijk.

Hypotheek met BKR bij een bank afsluiten 

Wanneer je een hypotheek wenst af te sluiten zal je in eerste instantie een beroep willen doen op de mogelijkheden van je bank. Dat spreekt voor zich, maar is uiteraard niet zo voor de hand liggend. Wanneer je over een codering bij het BKR beschikt is het in sommige gevallen dan wel mogelijk om een lening toegekend te krijgen, dat geldt niet voor een dermate groot geldbedrag dat gepaard gaat met het financieren van een woning. De kleinste BKR codering is dan ook al goed voor de bank om het toekennen van een hypotheek te weigeren. Geld lenen zonder BKR kan onder bepaalde voorwaarden worden toegekend, maar de bank zal nooit het risico willen lopen om met een schuldenlast opgezadeld te worden ten belope van een volledige woning.

Hypotheek met BKR bij een alternatieve financiële instelling 

Naast een beroep doen op een bank is het natuurlijk ook een mogelijkheid om een beroep te doen op een alternatieve financiële instelling. Ook dergelijke instanties beschikken namelijk over de mogelijkheid om een hypotheek toe te kennen, hetzij uiteraard tegen een veel hogere intrest. Hoewel er bij een dergelijke financiële instelling nooit een BKR toetsing wordt uitgevoerd spreekt het voor zich dat deze bedrijven ook geld moeten verdienen op de kredieten die ze verstrekken. Omwille van die reden en omdat ze uiteraard over de nodige zekerheid willen beschikken wordt er wel steevast voor gekozen om een check-up te doen van de financiële situatie van de kredietnemer. Deze controle omvat niet alleen de huidige stand van de rekeningen, maar ook bijvoorbeeld mogelijke schulden die bekend zijn. Denk dus zeker en vast niet dat een alternatieve financiële instelling je zomaar het geld voor de aankoop van een huis zal toekennen, want dan zou je wel eens bedrogen kunnen uitkomen

Conclusie 

Hoe jammer het uiteindelijk ook is, maar een hypotheek afsluiten is voor mensen die over een BKR codering beschikken echt bijna onmogelijk. Je moet er sowieso reeds rekening mee houden dat het reeds erg lastig wordt om op deze manier een gewone, klassieke lening af te sluiten voor een relatief beperkt bedrag. Wanneer banken of financiële instellingen daar reeds moeilijk over doen spreekt het voor zich dat, dat bij een hypothecair krediet zeker en vast het geval is. Indien je over een codering bij het BKR beschikt is het dan ook steeds interessant om deze eerst op te lossen (en dus met andere woorden je schulden af te lossen) vooraleer een hypotheek af te willen sluiten. Zie je dat niet zitten, dan wordt geld lenen voor de aankoop van vastgoed nu eenmaal bijzonder moeilijk, om maar niet te zeggen onmogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *