Huis kopen met BKR

Het is algemeen bekend dat mensen die over een BKR codering beschikken de nodige moeite ondervinden met het afsluiten van een lening bij een gewone, Nederlandse bank. Dat geldt zowel voor bescheiden kredieten ten belope van iets meer dan 1000 euro als voor echt grote leningen. Het spreekt echter voor zich dat, hoe groter het kredietbedrag is, des te moeilijker het wordt om met reeds bestaande schulden een nieuwe lening af te kunnen sluiten. Veel mensen stellen zich dan ook de vraag of een huis kopen met BKR al dan niet tot de mogelijkheden behoort. Wij proberen in dit artikel even het één en ander op een rijtje te zetten en hopen op deze manier een correct antwoord te kunnen bieden op enkele belangrijke vragen van potentiële kredietnemers.

Hoeveel kan ik lenen met een BKR codering? 

In eerste instantie dien je, je de vraag te stellen hoeveel je precies kan lenen wanneer je een BKR codering hebt. Dat is meteen een zeer vervelende vraag waar eigenlijk niet zomaar een antwoord op kan worden gegeven. Het is immers zo dat veel afhangt van de exacte codering waar je over beschikt. Codering 1 is veel minder erg dan codering 3 of 4 en wanneer je een groot deel van je schulden hebt afgelost kan de bank wel meewerken aan het toekennen van een krediet. Alleen moet je er natuurlijk wel rekening mee houden dat je een verhoogd risico blijft vormen en daar wil ook de kredietverstrekker van je keuze rekening mee houden. Een huis kopen met BKR zal dan ook nagenoeg altijd geweigerd worden, hoe goed je ook bezig bent met de bestaande schulden af te lossen.

Een huis kopen met BKR in het buitenland 

Veel Nederlanders die over een dossier bij het Bureau Krediet Registratie beschikken denken dat het een stuk eenvoudiger is om een lening voor hun huis in het buitenland af te sluiten. We kunnen je echter meteen garanderen dat, dat niet het geval is. In landen zoals België en Nederland vinden er zeer strenge controles plaats vooraleer een hypothecair krediet wordt toegekend. Daar komt bij dat men tegenwoordig zeker en vast niet staat te springen om een hypotheek toe te kennen aan een buitenlandse persoon, zeker niet wanneer het vastgoed zich ook nog eens over de grens bevindt. Hoe dan ook, wil je graag een huis kopen en beschik je over een BKR codering? Dan hoef je de oplossing zeker en vast niet in het buitenland te gaan zoeken.

Toch een huis kopen? 

Het is algemeen bekend dat geld lenen zonder BKR toetsing een zeer lastige karwei is, laat staan wanneer je echt een zeer groot bedrag wil gaan lenen om de aankoop van een huis mee te financieren. Heb je echter toch je zinnen gezet op bepaald vastgoed en wil je deze echt graag aankopen, ongeacht wat het kostenplaatje precies is? In dat geval raden we je aan om je bestaande schulden eerst af te lossen. Op die manier zal je BKR codering automatisch komen te verdwijnen waardoor je meteen terug over de mogelijkheid zal beschikken om geld te lenen bij een Nederlandse bank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *