Geld lenen zonder BKR toetsing binnen 10 minuten

Heel veel Nederlanders hebben op een bepaald ogenblik nood aan een snelle lening. Men wil graag over wat extra financiële middelen op de bankrekening beschikken of misschien heb je wel gewoon nood aan een bepaald bedrag om een investering te kunnen doen. Vandaag de dag gaat alles bijzonder snel en dat geldt eveneens voor wat de mogelijkheden om te investeren betreft. Snel geld lenen is dan ook meer dan ooit een absolute must, maar wat indien je over een BKR codering beschikt? Is het dan nog wel mogelijk om snel geld te lenen en met welke zaken dien je rekening te houden? We vertellen je er graag alles over in dit artikel!

Hoeveel geld lenen? 

De eerste vraag die je aan jezelf moet stellen is hoeveel geld je precies nodig hebt. We maken namelijk een structureel onderscheid tussen een lening van slechts een kleine duizend euro of een grote lening van enkele duizenden of tienduizenden euro’s. In het eerste geval kan je er namelijk voor kiezen om een beroep te doen op de mogelijkheden van de zogenaamde mini lening. Dit krediet maakt het mogelijk om zelfs gewoon door middel van een simpel sms-bericht geld te lenen en dat veelal ook nog eens binnen een periode van amper 24 uur en zonder dat er een BKR toetsing wordt uitgevoerd.

Een compleet ander verhaal wordt het wanneer je nood hebt aan een groot geldbedrag. In dat geval dien je een beroep te doen op een officiële bank en zij zullen altijd een toetsing uitvoeren bij het BKR. In dat geval is het nagenoeg onmogelijk om een gewone lening af te sluiten, laat staan wanneer het om een groot bedrag gaat. De enige mogelijkheid waar je dan nog over beschikt is gebruikmaken van een onderhandse lening, maar in dat geval ben je aangewezen op de financiële mogelijkheden van vrienden of familie.

Veel geld lenen binnen 10 minuten, kan dat? 

Zoals net aangegeven is het bijna onmogelijk om een grote lening af te sluiten indien je over een dossier bij het BKR beschikt. Dat op zich is dus reeds moeilijk, laat staan wanneer het gaat om een lening die je nodig hebt binnen een periode van slechts tien minuten. In dat geval kan je er alleen maar voor kiezen om een mini lening af te sluiten (met de beperking van ongeveer 1000 euro) of een onderhandse lening waarbij gebruik wordt gemaakt van een particuliere overeenkomst tussen twee kennissen of familieleden. Hoewel geld lenen zonder BKR dus perfect mogelijk is mag het niet gaan om een groot bedrag en zeker niet wanneer je deze nodig hebt binnen een extreem korte periode van slechts 10 minuten.

Moet ik rekening houden met mijn BKR codering? 

Binnen het BKR worden vier verschillende coderingen toegepast. Hoe hoger de codering, des te ernstiger de schuld is en des te moeilijker het wordt om een lening vast te krijgen. Wat dat betreft is het voor potentiële kredietnemers met een beperkte codering bij het BKR dus wel degelijk nog mogelijk om een lening af te sluiten, al hangt veel af van de goodwill van de bank in kwestie. Wil je echt zeker zijn, dan doe je maar beter een beroep op een alternatieve financiële instelling, al zullen zij wel altijd een controle doen van je financiële situatie. Ook op die manier kunnen mogelijke schulden aan het licht komen waardoor een grote lening je alsnog kan worden geweigerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *