Geld lenen met BKR codering

Geld lenen met BKR codering, vroeger was het een mogelijkheid, maar tegenwoordig is het voor veel gezinnen de enige mogelijkheid om nog geld te kunnen lenen. Het dagelijks leven brengt op vandaag heel veel kosten met zich mee en deze kunnen niet zomaar door iedereen gedragen worden. Het kan dan ook altijd voorkomen dat je op een bepaald ogenblik nood hebt aan een extra bedrag op je bankrekening, maar hoe kan je deze verkrijgen? De beste mogelijkheid is om geld te lenen bij een financiële instelling die niet bij het Bureau Krediet Registratie is aangesloten, maar dat is niet altijd even voor de hand liggend. Ook geld lenen zonder BKR? Wij vertellen je er graag alles over in dit artikel.

Geld lenen bij vrienden of familie 

Een eerste mogelijkheid voor mensen die over een BKR codering beschikken is een beroep doen op familie of vrienden. Zij kunnen namelijk door middel van een zogenaamde onderhandse lening een bepaald bedrag uitlenen dat vervolgens op rustige wijze kan worden terugbetaald. Het afsluiten van een onderhandse lening is natuurlijk bijzonder interessant, maar het wordt wel altijd aangeraden om voor dit type lening eveneens een schriftelijke overeenkomst op te maken. Alleen op deze manier zorg je er namelijk voor dat er geen misverstanden ontstaan en komt de relatie met het familielid of de vriend niet in het gedrang. Hoe dan ook, geld lenen bij vrienden of familie door middel van een onderhandse lening mag dan wel mogelijk zijn, je moet toch altijd een beetje aandachtig zijn voor mogelijke misverstanden of vervelende situaties. Toch kan het afsluiten van een onderhandse lening voor velen de perfecte oplossing betekenen.

Wat met alternatieve financiële instellingen? 

Buiten de Nederlandse banken zijn er ook particuliere financiële instellingen. Deze bedrijven bevinden zich in de private sector en beschikken eveneens over de mogelijkheid om je een bepaald krediet te verstrekken. Het is echter belangrijk om er rekening mee te houden dat deze bedrijven er op gebrand zijn om winst te maken en het liefst zo snel mogelijk. Dat resulteert vaak in een zeer hoge kostprijs die mede wordt veroorzaakt door het aanzienlijk risico dat men loopt op wanbetaling. Een persoon die reeds over bestaande schulden beschikt is namelijk niet zo betrouwbaar als iemand die altijd al zijn of haar kosten vlotjes heeft kunnen betalen, dat spreekt voor zich. Daar komt bij dat een alternatieve financiële instelling ook altijd een goede controle zal uitvoeren van je financiële situatie. De BKR toetsing mag dan wel ontbreken, dat neemt niet weg dat je nog steeds over voldoende financiële mogelijkheden moet beschikken om het geleende geld volgens de kredietvoorwaarden terug te betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *